Stacks Image 440464
 • Ski inn og ut…opp og ned

  I et område med fantastisk utsikt over fjellene omkring og Otrøvatnet.

 • Nasjonalpark som har vært tilrettelagt i genrasjoner

  Jotunheimen er er vel det beste vi har når det skal "lekes" og naturen nytes hele året. Sjekk ut Kongeveien over Filefjell.

 • Milevis med langrennsøyper

  Ved siden av høyfjellsområdene, er det tilrettelagt også i småskogen nedenfor Tindesyn. Løypa går utenfor døra.

 • Jakt og fiske

  Tradisjoner for fangst og sanking lever videre.

 • Topptur eldorado

  Fra skiheisens endestasjon kan du se 35 fjelltopper på over 2000 meter…

Nasjonalpark

Med Jotunheimen nasjonalpark som nabo har området en fantastisk natur.

Dette karakteristiske fjellandskapet er kjent langt utenfor landets grenser for sin vakre natur, mektige tinder, og mange breer. Allerede tidlig på 1900-tallet kom turister fra hele verden hit for å oppleve denne fantastiske og mektige naturen. De nærliggende stedene Eidsbugarden og Fondsbu ved Bygdin, og Tyinholmen ved Tyin, er kjente serverings og overnattingssteder med lange tradisjoner. Vakre naturperler som Sognefjorden, Lærdalselva, og den gamle Kongevegen ned mot Årdal er også en del av Norges stolthet.

Fra gammelt av har fjellet i Jotunheimen blitt utnyttet av bygdefolket til setring og beite for husdyrene, til jakt, fangst og fiske. Fjellet var også brukt som ferdselsvei mellom øst- og vestlandet. Det var ofte lettere for folk å ferdes til fots eller på hest langs fjellene – enn å kroke seg fram etter dalene. Spor etter forfedrene sin bruk av fjellet finnes i form av jakt- og fiskebuer bygd i stein, stier som følger de gamle ferdselsveiene, og m.a. som rester etter kull- og tjærebrenning.

Forslag til nettsider:
www.tyinholmen.no
http://www.visitkongevegen.no
fondsbu.dnt.no
wwww.valdres.no

Skimuligheter

Området regnes som et av de mest snørike i Sør-Norge. Fri Flyt: "Tyin-Filefjell holder åpent fram til 16. mai. Dermed blir de det siste vinteranlegget til å kjøre skiheis." Fra skiheisens endestasjon (1.260 m.o.h) kan du se 35 fjelltopper på over 2000 meter, der hele 15 av disse fjellene ligger i Vang Kommune.

Tindesyn i Gudbrandslie har «ski in - ski out» til Tyin-Filefjell Skisenter, som har 4 heiser, 13 nedfarter og barneområde med egen heis. Det er skiutleie, skiservice, skiskole og serveringssteder tilknyttet anlegget. Det planlegges omfattende utbygging av anlegget de kommende år.

For de som søker puddersnø og skikjøring med store utfordringer ligger mulighetene åpne. Så snart snøforholdene tillater det, prepareres milevis med langrennsløyper med moderne løypemaskiner. Løypenettet går både i høyfjellet og nede i skogbeltet der skiløypene er belyst.

Fjellørreten i Tyin er berømt for sin størrelse og kvalitet, og gjør Tyin til et meget ettertraktet fiskevann. Om vinteren er det et yndet sted for kiteing, eller gå det på langs inn til Tyinholmen, Fonnsbu og Eidsbugarden.

En ekte helårsdestinasjon

Det er vanskelig å avgjøre om Tyin er best om vinteren eller sommeren. Ulikt mange andre fjelldestinasjoner, er det like mange her om sommer og høsten. Som inngangsport til Jotunheimen er tilbudet enormt, vilt og vakkert.

I uminnelege tider har menneska ferdast over Filefjell. Heilt frå mellomalderen hadde ruta over fjellet rykte på seg for å vere blant dei vanskelegaste og farlegaste i landet. Det var stor trong for forbetringar, slik at tilhøva for transport av folk og varer vart lettare, ikkje minst for dei mange offentlege tenestemenn som stadig farta i embets medfør.

Kongevegen over Filefjell er de siste årene rustet opp som en 10 mil lang vandrerute fra innlandsbygda Vang i Valdres til Lærdal nede ved Sognefjorden. Mange av strekningene er svært flotte å vandre eller sykle. Sjekk ut: www.visitkongevegen.no

Her finnes også et mangfoldig og variert jakt- og fisketerreng rett utenfor døra. Alt fra å søke lykken etter den store ørreten i Tyin til fjellauren i de mange småvannene og elvene. At 2 av Norges største lakseelver som Lærdalselva og Årdalselva ligger i nærheten, gjør mangfoldet komplett. Lærdal, som ligger 40 min. unna med bil, kan også tilby en 6-hulls golfbane som pga klima kan holde åpent inntil 9 mnd. i året.

Stølsvegnettet rundt Tyin er såpass omfattande at sykling i storslått fjellterreng er lett å gjennomføre. Fordi folk har ferdet i disse områdne i genrasjoner er stisykling en naturlig utvikling som nå tas på alvor og tilrettelegges. Det er også guider i området, hvis man ikke bare vil utforske selv.My Image

Selger:
HØGT TIL FJELLS AS

t: 916 22 600 / 918 22 600
e: info@jotunheimen-eiendom.no

Entrepenør/utbygger:

My Image

Forbehold om feil i prospekt, webside, annonser og illustrasjonstegninger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i byggetegninger og leveranse beskrivelse grundig. All annonsering og markedsføring av hyttene inklusiv illustrasjons tegninger og bilder er kun veiledende, og kan ikke anses som del av byggekontrakten. Det er kun selve byggekontrakten med vedlegg som er bindende til kjøpet.

Alt image
Stacks Image 424516

© Wesiden er designet av JHelstad